| -->

مجلة عالم حواء مجلة عالم حواء
اكسسوارات

آخر الأخبار

اكسسوارات
randomposts
جاري التحميل ...
randomposts

ماهى طريقة عمل الهريسه الاردنى واسهل طريقة لعمل كيك الذبادى

طريقة همل الهريسه الاردنى.أسهل طريه لهمل كيك الذبادى
طريقة عمل الهريسه الاردنى

 ماهى طريقة عمل الهريسه الاردنى واسهل طريقة لعمل كيك الذبادى 

النهارده معنا طريقتين لعمل الهريسه والكيك تابع مع مطبخ حواء
  1. اول طريقه الهريسه الاردنى
  2. ثانى طريقه كيك الذبادى

 ماهى طريقة عمل الهريسه الاردنى

الهريسه الاردني بكل تفاصيلها واسرارها
المقادير
  1. ٤٠٠جرام دقيق سميد وسط
  2. كوب سكر 
  3. نص كوب عسل 
  4. كوب ونص مايه
  5. نص كوب سمنه بلدي
  6. نص معلقه صغيره بيكربونات الصوديوم
  7. ذره ملح
  8. معلقتين طحينه لدهن الصينيه
  9. للتزيين 
  10. كوب فستق مجروش
  11. كوب فستق سليم
  12. للسيرب
  13. ٣كوب سكر 
  14. كوبين مايه
الطريقة
يضاف السكر الي السميد والملح والبيكنج صودا ويقلبوا جيدا نضيف نص كميه السمنه ونفرك السميد جيداً ثم نضيف السيرب التقيل وتقلب حتي يتوزع جيدا 
نضيف المايه ونقلب تقليبه بسيطه حتي تتجانس المكونات 
تدهن صينيه مقاس ٢٨بالطحينه ونصب العجينه فيها ونغطيها وتترك ليله كامله تخمر 
ندهن الوجه بقليل من الماء ونوزع الفستق عالوجه ونضغط عليه بايدينا قليلاً
ندخلها فرن حار علي درجه حراره ١٨٠ لمده ربع ساعه
تخرج تقطع ثم تدخل تكمل التسويه حتي تاخد لون دهبي 
في هذه الاثناء نضع السكر والماء عالنار لعمل السيرب 
وعند الغليان نضع باقي السمنه 
تخرج الهريسه من الفرن وتسقي بالسرب الساخن وهي ساخنه وتترك لتتشرب جيداً
تترك ساعتين تبرد ثم تقدم بالهنا والشفا
اسهل طريقة لعمل كيك الذبادى
اسهل طريقة لعمل كيك الذبادى 

اسهل طريقة لعمل كيك الذبادى 

المقادير :
4 بيضات + 3 كوب دقيق + 2 كوب زبادى صغير + كوب ونص سكر + 1 كوب زيت عباد شمس + 1 كيس فانيليا + معلقه كبيره بيكنج بودر + معلقه خل كبيره + ذرة ملح .
1 - نضرب البيض والسكر والفانيليا و معلقه الخل بالمضرب الكهربا او الخلاط لغايه القوام مايبقا كريمى .. انا ضربتهم بالمضرب الكهربا 15 دقيقه .
2 - نضيف الزبادى و الزيت و نضرب لمده 5 دقايق .
3 - نضيف الدقيق المخلوط بالبيكنج بودر + ذره الملح بالتدريج ونقلب بالايد او بمضرب سلك فى اتجاه واحد حتى يختلط جيدا .
4 - نصب الخليط فى صينيه مدهونه زيت وندخلها الفرن الساخن لمدة من 40 الى 45 دقيقه على درجه حراره 180 .
مجلة عالم حواء تتمنى وصفاتنا تنال اعجابكم
  
شكرا لك .. الى اللقاء 
*
*
بقلم : ايمان ايوب

بقلم : ايمان ايوب

مصرية الجنسية من مدينة الالف مئذنة محبة للتدوين مهتمة جدا بمجال االازياء والموضة هدفى هو الارتقاء بالمحتوى العربى ومؤسسة مدونة مجلة عالم حواء .

  • لاتنسى الاعجاب بصفحتنا عبر الفيس بوك لمتابعتة كل جديد وايضا من اجل التواصل معنا بشكل مباشر ومستمر.

    تابع
  • يمكنك الان متابعتنا عبر جوجل بلاس وارسال مقترحاتك وايضا حتى يصلك جميع الموضوعات الحصرية فور نشرها.

    تابع
  • تواصل دائما مع اصدقاء يشاركونك نفس الاهتمامات وذلك من خلال متابعة صفحتنا الرسمية عبر تويتر.

    تابع
  • تابع

مدونة مجلة عالم حواء مدونة عربية نسائية الاقرب الى حواء تهتم بتقديم اقوى الوصفات الطبعية للبشرة والتخسيس والرجيم والعناية بالشعر والحناء وتفسير الاحلام والابراج أزياء محجبات وفساتين الزفاف والسهرات الالكسسوارات الاحذية والشنط الاناقه والجمال عنوانا لنا اخر صيحات الموضة عبايات صحة حواء مطبخ حواءو ترتيب المنزل

جميع الحقوق محفوظة

مجلة عالم حواء

2018