| -->

مجلة عالم حواء مجلة عالم حواء
اكسسوارات

آخر الأخبار

اكسسوارات
randomposts
جاري التحميل ...
randomposts

ماهى طريقة عمل كيك الصواد بالفراوله وأفضل طريقة لعمل الفطيرة التركيه

ماهى طريقة عمل كيك الصواد بالفراوله وأفضل طريقة لعمل الفطيرة التركيه

مقاليتنا اليوم سوف نقدم من خلال مطبخ حواء وصفتين من اسهل الوصفات لسيت البيت
  1. طريقة عمل كيك الصودا بالفراوله
  2. طريقة لعمل الفطيرة التركيه
ماهى طريقة عمل كيك الصواد بالفراوله

اولا طريقة عمل كيك الصوا بالفراوله

كيك الصودا بالفراوله
المقادير
كوب و ربع دقيق
نصف كوب سكر
نصف كوب صودا ( سڤن اب )
نصف كوب زيت
معلقه صغيره فانيليا سايله
٢ بيضه
معلقه كبيره بيكنج بودر
رشة ملح
كيلو فراوله متقطعه علي اربعه
للتزيين
  1. نص كيلو فراوله صغيره
  2. كوب سكر بودر
الطريقه
في بوله كبيره يوضع البيض و السكر ورشة الملح و الفانيليا يضرب مع بعض جيدا
يضاف الزيت مع استمرار الضرب ثم يضاف الصودا
يخلط الدقيق مع البيكنج بودر ثم يضاف علي الخليط السايل و يقلب برفق حتي يندمج جيدا
يوضع معلقتين دقيق علي الفراوله و يوضع علي خليط الكيك
يصب الخليط في قالب ٢٤ او قالب انجلش كيك
يدخل فرن سخن علي درجة حراره ١٧٠ لمدة ٣٠ دقيقه
يخرج من الفرن ثم يقلب علي طبق التقديم و يزين بالسكر البودر و الفرواله
أفضل طريقة لعمل الفطيرة التركيه
أفضل طريقة لعمل الفطيرة التركيه

ثانيا طريقة لعمل الفطيرة التركيه

الفطيرة التركية 
المقادير :
كوب لبن دافئ
2كوب دقيق
ربع كوب زيت
معلقة كبيرة لبن بودر
معلقة كبيرة خميرة
معلقة كبيرة سكر 
ربع معلقة صغيرة ملح
نحط اللبن الدافئ وعليه الخميرة والسكر واللبن  البودر وتقبلهم كويس  نسيبهم خمس دقايق  و وبعدين ننزل عليه بالدقيق والزيت والملح ونعجن كويس لمدة 7دقايق لحد ما العجينة تلم وتبقى كويسة وبعدين نغطيها  ونسيبها فى مكان دافئ لمدة ساعة لحد لما تخمر
  وبعدين نفرد العجينة بشوية دقيق وتقسيمها لنصين 
تدهن صينية زيت ونفر الجزء الاول من العجينة وبعدين نحط الحشو اللى احنا عايزين انا استخدمت حشو الفراخ شرائح فراخ تبلتها ببصل وملح وفلفل وبابريكا 
فى طاسة على النار حطيت زيت وشوحت فيه قطع الفراخ  المتبلة وعليها شرائح فلفل اخضر وقطع طماطم وحشيت بيها الفطيرة مع الجبنة الموتزريلا الجزء التانى من العجينة غطيت بيه الحشو ودهنت وش العجينة بالبيض ورشيت  جبنة موتزرييلا على الوش وحبة البركة التسوية ،،
فى فرن ساخن مسبقا ندخل الفطيرة على الرف الاوسط على درجة حرارة 180لمدة من 30دقيقة ل 45دقيقة حسب تسوية الفرن بتاعك
وبعدين نطفة الفرن ومشغل الشواية على وش الفطيره لمدة 5 دقايق
تابع مع مجلةعالم حواء اسهل الوصفات

  
شكرا لك .. الى اللقاء 
*
*
بقلم : ايمان ايوب

بقلم : ايمان ايوب

مصرية الجنسية من مدينة الالف مئذنة محبة للتدوين مهتمة جدا بمجال االازياء والموضة هدفى هو الارتقاء بالمحتوى العربى ومؤسسة مدونة مجلة عالم حواء .

  • لاتنسى الاعجاب بصفحتنا عبر الفيس بوك لمتابعتة كل جديد وايضا من اجل التواصل معنا بشكل مباشر ومستمر.

    تابع
  • يمكنك الان متابعتنا عبر جوجل بلاس وارسال مقترحاتك وايضا حتى يصلك جميع الموضوعات الحصرية فور نشرها.

    تابع
  • تواصل دائما مع اصدقاء يشاركونك نفس الاهتمامات وذلك من خلال متابعة صفحتنا الرسمية عبر تويتر.

    تابع
  • تابع

مدونة مجلة عالم حواء مدونة عربية نسائية الاقرب الى حواء تهتم بتقديم اقوى الوصفات الطبعية للبشرة والتخسيس والرجيم والعناية بالشعر والحناء وتفسير الاحلام والابراج أزياء محجبات وفساتين الزفاف والسهرات الالكسسوارات الاحذية والشنط الاناقه والجمال عنوانا لنا اخر صيحات الموضة عبايات صحة حواء مطبخ حواءو ترتيب المنزل

جميع الحقوق محفوظة

مجلة عالم حواء

2018